ALLAHUAKBAR ~~

~ Be thankful for what you have.. you'll end up having more...
If you concentrate on what you don't have, you will never, ever have enough....~~ :) Tapak kaki kita kalau dah KERAS, pijak paku dan duri pun tidak terasa apa sebab tumitnya dah keras. Tetapi kalau tapak kaki yang LEMBUT, terpijak duri sikit je terus sakit dan berdarah. Demikian juga hati, kalau ia dah keras tak terasa lagi bersalah kalau buat dosa. Sebab itu, jangan sampai hati kita keras sampai tak terasa bersalah untuk buat maksiat.. -Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat- By: PEANUT...

03 November 2010

MPMUM sokong ETP , hab "pusat hiburan malam"?? BETUL KE TIDAK?....

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mencadangkan penubuhan hub pusat hiburan malam bagi memacu Program Tranformasi Ekonomi (ETP).

Perancangan itu adalah sebahagian daripada 12 projek permulaan bagi memperkasakan sektor pelancongan di negara kita. Bayangkan betapa besar angka yang keuntungan yang akan diraih. Saya difahamkan sehingga mencecah RM 1.8 bilion seandainya projek ini mendapat sokongan semua.

Bagi saya saranan penubuhan hub pusat hiburan malam ini adalah bertepatan dengan slogan 1 Malaysia, rakyat sememangnya didahulukan seterusnya memenuhi citarasa warga Malaysia yang bagi saya tidak salah untuk berhibur. 

Inilah sebenarnya kerajaan yang betul-betul memahami hasrat hati rakyat dan juga kami sebagai mahasiswa.

Saya juga berpendapat ini juga satu langkah yang cukup bijak bagi mengatasi gejala-gejala negatif yang timbul apabila hiburan disekat sekeras-kerasnya oleh pihak tertentu. Mereka tiada tempat untuk berhibur, dan keadaan inilah yang akan menyebabkan berlakunya masalah seperti pusat-pusat hiburan haram dan gejala lepak di jalanan.

Selaku mahasiswa juga saya melihat langkah ini sudah pasti sedikit sebanyak membantu kadar penurunan jenayah yang banyak kes melibatkan warga asing yang berpeleseran di ibu kota. Gangguan di jalanan juga dapat dibanteras apabila mereka tidak lagi berkumpul di jalanan semata-mata.

Saya juga berasa sedih apabila usaha murni kerajaan ini dianggap sia-sia oleh sesetengah pihak. Mereka tanpa ada pandangan dan maklumat yang jelas tentang situasi sebenar dengan mudah dan bongkak menolak bahkan membantah usaha kerajaan ini. Apakah mereka ini lebih rela melihat kadar jenayah di negara semakin meningkat hari demi hari?

Justeru , saya mewakili seluruh mahasiswa yang berdiri teguh bersama kerajaan menyokong penuh usaha murni ini. Berdiri sama tinggi, duduk sama rendah.

Penulis adalah Yang Dipertua, Majlis Perwakilan Mahasiswa Universiti Malaya
APA KES??????Baru2 ne kawan org dr fb ad cakap..yg mpmum x d tlis pn pasal link kat atas ne.....slbhnya adalah fitnah.....


n die pn dah wat rprt plis pasal kes ne....
klw btullah die kne fitnah....ksiannye....ad pihak yg btul2 sngja nak jtuhkan n knekan die.....


wallahua'alam....tp sbgai nsht,,,,kpada mrka2 y btggjwab pasal link d atas...mhonla maap to sume pihak..lbih2 lg mpmum ne.....

Saya telah membuat laporan polis di balai polis pantai petang tadi berkaitan artikel fitnah yang telah dikeluarkan oleh Malaysiakini..siap siaga mereka yang membuat perbuatan tersebut, pembelaan saya tidak akan berhenti di sini....

Tapi x tw la mpmum ne sbnrnya mnykong or x bnda etp ne....
tp y pntgnya die mmg kne fitnah,,, 
kire sume link2 d atas bukannye dr mulut die sdri......
tringat firman allah yg brbunyi :
WAHAI ORG2 YG BERIMAN...JIKA DATANG KPADA KAMU FASIK..MMBWA SATU BERITA...MAKA SIASATLAH!! SELIDIKLAH.....


SEKIAN......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...